nedeľa 8. júla 2012

Hostia z národného divadla


Začalo sa leto a s ním aj divadelné prázdniny v Slovenskom národnom divadle v Bratislave. A hneď začiatkom prázdnin už štvrtýkrát navštívilo sedem členov operného zboru SND Veľký Klíž, prezrelo si kostolík sv. Michala v Klížskom Hradišti, kostol Všechsvätých a tiež Vrchhoru. Že ako to súvisí s Miloslavovou zemou? 4. júla, večer pred sviatkom Cyrila a Metoda, sa tu títo speváci stretli.

Stretnutie sa nieslo v dobrej nálade, pri dobrom jedle a víne. Ich pozvanie prijal aj sólista opery SND Ľudovít Ludha s manželkou. Spolu si tiež zaspievali duet z opery Don Carlos.




Na druhý deň čakal spevákov koncert operných zborov v Starom Klíži u Gabriela Reháka. Zazneli operné kusy ako napríklad Zbor židov z opery Nabucco, Zbor cigáňov z opery Trubadúr, či árie z opery Carmen. Všetci odchádzali spokojní so slovami chvály a veríme, že sa čoskoro s nimi opäť stretneme na nejakej peknej akcii vo Veľkom Klíži. Ďakujeme účinkujúcim spevákom, že vo svojom voľnom čase nezištne priniesli kus operného umenia aj obyvateľom našej obce.

Proč bychom se netešili...? (v Starom Klíži)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára